Přeskočit na obsah

IL-2 Great Battles Series – Dev blog 365

Na tohle jsem čekám, jak na boží smilování. Konečně nějaké pořádné info k IL-2 Great Battles Series. Asi největším překvapením je, že v novém modulu budou spojené dvě mapy, které jsou ve vývoji. Odessa a Karelia! Tohle jsem opravdu nečekal. Na obě dvě mapy se nesmírně těším, a tato zpráva je třešničkou na dortu pro můj sluchovod.

Karelia: na screenshotech mapy můžeme vidět přístav Kotka a ostrovy, kde se nacházeli dvě hlavní letiště sovětského letectva Baltské flotily (VVS KBF). Letiště Lavansaari (asfaltový povrch letiště) a Seiskari (travnatý povrch). Kotka bylo jedno z nejvíce bombardovaných míst ve Finsku, protože se zde nacházel důležitý vojenský přístav pro německou Kriegsmarine. Určitě se podívejte na další screenshoty potěšte se i krátkým videem, které natočil finský tým KarttaKomppania, který zmíněnou mapu vyvíjí a jde o ukázku náletu na přístav Kotka.

Odessa: bude pokrývat téměř celé současné Moldavsko a malé části Ukrajiny a Rumunska. Od posledního Dev Blogu v květnu, který byl právě na mapu Odessy zaměřený, přibylo více než 200 středních a malých sídel. Je hotová dopravní síť včetně všech silnic, železnic a mostů. V současné době pracují na texturách terénu a přestavbě letišť na mapě tak, aby byly historicky nejpřesnější. Dle informací přibude také více než 100 malých osad v Moldavsku! Při pečlivém prozkoumání screenshotů si všimněte jednoho detailu, který rozhodně oživí přízemní lety podél komunikací.

A co že to bude za stroje v tomto balíčku „3v1“, pokud to tak můžeme nazvat? Spekulací a požadavků je mnoho. Ale pár strojů už je jistých. Především to je I-153, na kterém by měl pracovat Ivan Shirshov. Ten nám dříve připravil IAR 80/81. Někde už oficiálně padla zmínka i o „lavočce“ La-7. A v dnešním Dev Blogu jsme mohli vidět první screenshoty na Jak-3 série 9. Za nepřítele vím jen o Ju-87B-5.

Celý Dev Blog 365 je k přečtení zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..