Přeskočit na obsah

Fotografie měsíce (30.09.2023 – září)

Dnešní fotografii měsíce řadím do rubriky fotografie týdne. Nechce se mi kvůli mojí lenosti zakládat nový chlívek. Ale ke snímku se vrátím později. Teď se zkusíme kouknout na něco jiného.

Modelařina. Já vím… píšu, kupuji, rozebírám ale nestavím 😀 . No, ale o tom to taky je, ne? Jednou se k tomu dostanu. Důchodový věk se blíží mílovými kroky a to je ten pravý čas se s třesoucíma rukama a mizerným zrakem vrhnout na tu pravou modelařinu. Zásobu modelů mám tak do 150 let. A možná ještě něco málo přibude. Takže to vezmeme letem modelářským světem. IBG Models do své rodiny Focek-Wulfů přidává další kousek. Jde o Focke-Wulf Fw 190D-9 Jabo/Sturm rocket hunter. Opět v úpadkovém „dvaasedmdesátkovém“ měřítku. Od firmy Eduard už jsou nějakou dobu na trhu nové Messerschmity Bf-190F-2 a F-4. Opět v měřítku 1/72 a musím říct, že vypadají skvěle. Nicméně třes a zrak mě posouvá s měřítkem výše. Momentálně se snažím rozšířit zásobu „čtvrtek“. A tam mi udělalo velkou radost Eduardí „Káčko“. Je to po všech stránkách nejlepší model v tomto měřítku, přestože se i zde najdou nepatrné chybičky. Čert je vem. Já už se pustil do pátrání po zajímavých a neokoukaných fotografiích. Velkým pomocníkem v tomto směru jsou především publikace Luftwaffe im Focus nebo knihy od nakladatelství JaPo.

Simulátory. Dnes jsem si nainstaloval další dvě statické kampaně do IL-2 Great Battles Series. Obě dvě má na svědomí člověk, který ví co dělá a považuji ho za jednoho z nejlepší tvůrců kampaní. Juri_JS. Jde o Night fighters over the Kuban, kde zaujmete pozici v Bf-110G-2, a druhá je Invasion Watch, kde zasednete do kokpitu Bf-109G-6 late. Obě dvě si můžete stáhnout na Axis and Allies paintworks. Až se vyřádím s noční oblouhou Kubáně a průzkumnými misemi nad Normandií, tak se zase pustím do nějaké kariéry. Uvidím, jak daleko to dotáhnu 🙂 .

A teď už se vracím k fotografii měsíce (možná týdne 😀 ). Jde o skupinku Bf-110 na letišti Herdla v Norsku. U fotografie nebyl žádný popisek, tak jen usuzuji, že jde o verzi „D“. Období bych tipoval 1941-42. Kdyby kdokoliv z Vás věděl víc, rád uvítám upřesnění.

Zde je odkaz na fotografii ve vyšším rozlišení – ODKAZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..