Přeskočit na obsah

Recenze – Blazing Steppe – BlackSix

A opět tu máme mapu Stalingradu. Jen jsem prohodil strany. Momentálně mě na trupu září rudá hvězda. Kokpit znám dobře. Jde o oblíbený Yak-1 série 69. Vše podstatné mám už dávno nastavené, takže mapování na plynu není potřeba. Uvidíme, kolik se mi nakonec povede dostat obávaných pilotů Luftwaffe, v jejich našlapaných Messerschmittech.

Název: Blazing Steppe
Autor: BlackSix
Distribuce: $9.99 (během celoročních akcí možnost nákupu s výraznou slevou) Store – Campaigns
Download: po zakoupení automaticky součástí hry

Obsah: Kampaně od BlackSix mají vždy historické pozadí, a nejinak je tomu i u těchto 15 misí. Budete druhým velícím důstojníkem letky u 11.IAP stíhacího pluku, který právě dorazil na přední linii, uprostřed vypjatých vzdušných soubojů. Sovětské vrchní velení začalo v polovině srpna přesouvat všechny dostupné zálohy, včetně leteckých pluků a protivzdušné obrany, do oblasti Stalingradu. XIV. německý tankový sbor prorazil obranu u řeky Volha a Luftwaffe vrhla veškerou svou sílu na proražení obranných linií města.

Shrnutí: Blazing Steppe mě prostě nebavilo. Možná je to tím, že kampaň už je staršího data, a nenabízí tolik možností jako současné statické kampaně. Po „The Butcher“ a „Hell Hawks Over the Bulge“ je to čajíček. A momentálně mě nebaví ani mapa Stalingradu. Tak jsem se snažil mít vše co nejdříve za sebou. Nevím zda to nebyla chyba, ale jinak to nešlo. Mise jsou středně dlouhé a pokud se to povede, nezabere Vám ani půl hodinky. Překvapila mě odolnost stroje Yak-1 série 69. Několikrát jsem to řádně schytal od střelců z He-111, ale vždy jsem letadlo dotáhnul až na domovské letiště. Pravdou je, že jsem měl čelní štít neustále černohnědý, a vyklánění z kabiny bylo vzhledem k unikajícímu oleji zbytečné. Přistání bylo dobrodružství a pokaždé jsem se modlil, abych netrefil letadla na stojánce.

Tak a kampaň mám za sebou. Skončil jsem u 13. mise, kde mě načal flak a nad naším územím mě napadlo několik Messerschmittů. I přesto že jsem se snažil přízemním letem uprchnout, nakonec jsem podlehl. Kampaň vždy hraju tak, že pokud zemřu, končím. A nyní zvažuji co dál. Láká mě „Steel Birds“ od stejnojmenného autora právě dokončené kampaně. Nebo se nakonec vyhecuji a rozjedu už dlouho plánovanou kariéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..